Propozycja menu

Sala weselna, miejsca państwa młodych

Dopełnieniem uczty dla podniebienia jest także uczta dla oka. Dbamy o elegancję wystroju stołu a uzupełnieniem dekoracji są adekwatne do okoliczności kompozycje ze świeżych kwiatów.

Od zawsze zajmujemy się kuchnią polską i w niej się specjalizujemy, oraz jesteśmy otwarci na nowości gastronomiczne i nasz rozwój. Śledzimy trendy żywieniowe, czytamy, jadamy iw różnych restauracjach. W żywieniu skupiamy się na tradycyjnej, smacznej, prostej kuchni polskiej. Podczas bankietów oferujemy szeroki wachlarz potraw dostosowanych do oczekiwań naszych gości.

Posiadamy wykształcenie gastronomiczne, kwalifikacje i długi staż pracy. Zaopatrujemy się od lat u lokalnych producentów, przetwórców i rolników. Wszystkie potrawy są własnoręcznie przygotowywane przez naszych kucharzy. W kuchni nie używamy sztucznych substancji, półproduktów ani produktów gotowych. Sami przygotowujemy wszystkie potrawy, dodatkowo wytwarzamy swojskie wyroby na stół wiejski. Sami zajmujemy się selekcją i wyborem produktów z których gotujemy. Jesteśmy najlepszymi testerami i krytykami kulinarnymi dla siebie.

Menu weselne

Warianty do wyboru

  • wesele 130,00 zł – do obiadu 5 gatunków mięs ( 2,5 porcji/osobę ); 6 rodzajów zimnych zakąsek, 2 dania gorące, 2 zupy dodatkowo, 2 rodzaje sałatek
  • wesele 150,00 zł – do obiadu 7 gatunków mięs ( 3,5 porcji/osobę ); 8 rodzajów zimnych zakąsek, 3 dania gorące, 2 zupy dodatkowo, 3 rodzaje sałatek
  • wesele 170,00 zł – do obiadu 8 gatunków mięs ( 4,5 porcji/osobę ); 8 rodzajów zimnych zakąsek, 4 dania gorące, 2 zupy dodatkowo, 3 rodzaje sałatek

We wszystkich wariantach w cenę wliczone jest ciasto (200g/osobę) lub deser po obiedzie ( deser lodowy bądź szarlotka na ciepło z kulką loda i sosami ) , owoce, cukierki.
Poprawiny 15 zł/osoba ( minimum 1 000,00 zł )
Dzieci do lat 5 bezpłatnie, od 5-10 lat 50% ceny.
Obsługa ( zespół, dj, fotograf … ) 50% ceny

Obiad

  • Rosół

Dania główne do obiadu

  • Filet z kurczaka w parmezanie
  • Filet z kurczaka pod pierzynką serową z pomidorem i cukinią
  • Filet drobiowy panierowany
  • Kotlet de volaille z masłem
  • Kotlet de volaille z pieczarkami
  • Kotlet de volaille z serem
  • Schab biesiadny ( pod pierzynką z pieczarek i cebuli, zapieczony z żółtym serem i odrobiną ketchupu )
  • Schab hawajski ( z plastrem ananasa lub brzoskwini, zapieczony z żółtym serem )
  • Schab panierowany tradycyjny
  • Filet panierowany w płatkach migdałowych
  • Schab po austriacku ( panierowany z żółtym serem w środku i cytryną smażona na wierzchu )
  • Schab po myśliwsku ( z boczkiem, cebulą i śliwkami )
  • Schab po szwajcarsku ( zawijaniec z nadzieniem paprykowo – pieczarkowym z dodatkiem żółtego sera)
  • Schab „królewski” ( korona z pieczarek, orzechów )
  • Udko pieczone
  • Udko grillowane
  • Udko faszerowane
  • Pałeczka drobiowa pieczona w papryce
  • Rolada z kurczaka z suszonymi pomidorami
  • Rolada wieprzowa w sosie pieczeniowym
  • Rolada wieprzowa w sosie grzybowym
  • Pieczeń z karkówki w ciemnym sosie
  • Pieczeń wieprzowa z czosnkiem
  • Boeuf Strogonof
  • Potrawka z kurczaka po chińsku
  • Potrawka z kurczaka w sosie ziołowym
  • Pieczeń z indyka
  • Kotlet mielony
  • Kuleczki mięsne z niespodzianką ( farsz grzybowy lub jajko przepiórcze )
  • Pieczarka faszerowana ( mięso mielone, żółty ser, pietruszka )
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane serkiem brie
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-imbirowym
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
  • Polędwiczki wieprzowe w kapuście
  • Rumsztyki wołowe z cebulą
  • Zrazy wołowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym

Ryby do dań głównych

  • Łosoś grillowany
  • Łosoś pieczony
  • Sandacz/szczupak panierowany
  • Sandacz szczupak w ziołach prowansalskich
  • Karp saute smażony na maśle
  • Karp panierowany
  • Filet z morszczuka panierowany

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki pieczone
  • Ryż
  • Kluski na parze

Jarzyny do obiadu ( 4 do wyboru )

  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z porów
  • Surówka z marchewki
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Papryka konserwowa ( własnego wyrobu )
  • Marchewka z groszkiem
  • Buraczki
  • Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuły, fasolka )

Zimne zakąski

  • Befsztyk tatarski
  • Deska wędlin własnego wyrobu
  • Galantyna z kurczaka
  • Paluchy drobiowe
  • Pierś z indyka w galarecie z brzoskwinią
  • Plater mięs faszerowanych
  • Półmisek serów z winogronami
  • Rolada z indyka ze szpinakiem
  • Rożki salami z serem camembert/brie
  • Ruloniki z szynki faszerowane twarogiem
  • Sałatka jarzynowa zawijana w szynce
  • Schab z musem chrzanowym
  • Schab nadziewana ze śliwką lub morelą
  • Szparagi w szynce z kremem serowo-chrzanowym
  • Terina warzywna
  • Terina kolorowa z nori
  • Terina kolorowa z szynką
  • Tymbaliki (zimne nóżki): drobiowe/ wieprzowe
  • Zawijaniec z indyka z papryką i zielonym pieprzem
  • Zwitki wieprzowe

Zimne zakąski z ryb

  • Pstrąg w galarecie
  • Karp w galarecie
  • Łosoś wędzony z cytryną na sałacie
  • Łosoś w cieście francuskim
  • Panierowane paluszki krabowe z sosem chili
  • Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym
  • Rolmopsy śledziowe w occie
  • Ryba po grecku
  • Ryby w zalewie octowej
  • Szczupak/sandacz w galarecie
  • Śledź po kaszubsku
  • Śledź w oleju z pieczarkami
  • Śledź w oleju tradycyjny
  • Śledź w oleju z grzybkami marynowanymi
  • Terina z ryb szlachetnych
  • Sushi z pstrąga

Sałatki

  • Sałatka caprese ( ser mozarella, pomidory i świeża bazylia ) – sezonowo
  • Sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami )
  • Sałatka makaronowa
  • Sałatka meksykańska
  • Sałatka pieczarkowa z porem i boczkiem
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka wiosenna – sezonowo
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z żółtym serem
  • Sałatka brokułowi
  • Sałatka z pomidorem i ogórkiem – sezonowo

Dania gorące

  • Kaczka faszerowana jabłkami
  • Golonka pieczona w piwie
  • Żeberka pieczone
  • Szaszłyk drobiowy/wieprzowy
  • Gołąbki z sosem pomidorowym
  • Potrawka z kurczaka po chińsku z ryżem
  • Potrawka z kurczaka w sosie ziołowym
  • Kiełbasa biała/wędzona ( własnego wyrobu ) z wody
  • Bigos
  • Kaszanka ( własnego wyrobu ) pieczona z czosnkiem
  • Kiszka ziemniaczana ( obsypunka )- regionalna potrawa ślesińska

Zupy

  • Barszczyk czerwony z krokietem
  • Żurek wiejski
  • Flaczki wołowe
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa borowikowa z łazankami
  • Krem pomidorowy z parmezanem i bazylią
  • Krem z brokułów
  • Krem z pieczarek
  • Krem szparagowy ( sezonowo )
  • Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym i serem
  • Zupa rybna